support

prevention

management

+38 (0462) 613-140

Українські виробники готуються до експорту харчових продуктів до ЄС.

На сьогоднішній день менше двох десятків вітчизняних виробників отримали дозвіл на експорт продукції тваринного походження до Євросоюзу. Така інформація оприлюднена  «Дзеркалом тижня»  в інтерв’ю з заступником голови Держветфітослужби Віталієм Башинським. “Сім підприємств постачають рибу, п’ять – мед і стільки ж підприємств продукти птахівництва” – сказав він. Таким чином, жодне українське підприємство, яке поставляє готові харчові продукти, поки що не постачає свою продукцію на ринок ЄС.

“Треба зважати на те, що на відміну від рослинницької, тваринницька продукція, особливо необроблена, і живі тварини стоять на найвищому щаблі ризику. Тому до цього товару найсуворіші вимоги. У даному сегменті Україна поки що в глибоких аутсайдерах” – каже він. Власне, схвалення переробних потужностей до визнання еквівалентності, це доволі складний етап Угоди про асоціацію, пояснює спеціаліст. Спочатку країна-імпортер (ЄС) має попередньо схвалити переробні підприємства, що знаходяться на території країни-експортера (України), без проведення попередніх інспекцій окремих підприємств.

Європейське законодавство вимагає впровадження європейської моделі системи забезпечення безпеки та якості харчових продуктів, що базується на процедурах HACCP (Аналіз ризиків і критичних контрольних точок).

Зважаючи на це українські виробники які мають бажання експортувати продукцію до країн ЄС, повинні перш за все створити умови виробництва та зберігання продукції, що відповідають європейським нормам. Але не всі підприємства можуть налагодити виробництво згідно європейським стандартам самотужки, але й вибрати компанію яка зможе якісно та в мінімально допустимі строки побудувати систему контролю якості виробництва на підприємстві, повністю відповідаючу вимогам  європейського законодавства не так просто.

Компанія ТОВ “ТІМ СУПРЕМА-УКРАЇНА”, що успішно працює на ринку України та в інших країнах з 2006 року, пропонує свої послуги українським виробникам в сегменті побудови систем менеджменту якості та навчанню персоналу згідно європейських стандартів якості.

Фахівці ТОВ “ТІМ СУПРЕМА-УКРАЇНА” мають значний досвід роботи на різноманітних підприємствах-виробниках продуктів харчування, напівфабрикатів, м’ясної та молочної продукції і зможуть за рахунок досвіду роботи та відповідної кваліфікації допомогти налагодити виробництво продукції відповідно до норм європейського законодавства. Дізнатися детальніше